Štiričlanski družini smo, s celotno spremembo tlorisa, povezali pritlično stanovanje z mansardnim delom hiše. V pritličju so bili prostori oblikovani na princip odprtosti. Med seboj smo povezali vhod, kuhinjo in dnevno sobo, da smo naredili osrednji bivalni del bolj prehoden. Stranka je želela, da je stanovanje opremljeno v minimalističnem stilu ter je bolj umirjenega izgleda, zato smo v notranje oblikovanje vključili po večini belo pohištvo s pridihom turkiznih poudarkov. Za kanček elegantnega kontrasta je bilo v interier vključenih tudi nekaj elementov v črni barvi. V povezavi z opremo smo za talne obloge izbrali bel marmor in topel lesen parket. Par je zaposlen v farmaciji in mu je zelo pomembno, da so površine čim bolj enostavne za čiščenje, elementi čim bolj skriti in da ročaji omar niso vidni. V kuhinjo smo zato vkomponirali hawa sistem in odpiranje na potisk, s čimer je bil dosežen minimalizem. Dnevno sobo smo opremili z udobno belo sedežno garnituro in okroglo klubsko mizico, v osrednji del pa umestili kamin, nad katerim visi velika televizija. Vhod v spalnico je bil prikrit z vrati s skritimi podboji, ki se nadaljujejo v niz integriranih omar za sedežno garnituro. V spalnico smo vnesli malo več modrine, ki spominja na nebo in prelivanje vode, s tem pa v prostor prinaša sproščen ambient. Glavna spalnica je bila opremljena tudi z lastno kopalnico, ki smo jo od spalnega dela ločili z drsnimi vrati. Pri oblikovanju smo barvno sledili beli, v kombinaciji z marmorjem, lesom in črnimi detajli. Ob glavnem vhodu v stanovanje smo omari odstranili oster rob in ji s krivino dali bolj mehak izgled. Opremili smo jo še z osvetljeno nišo z ogledalom, ter s tem še bolj odprli hodnik. Na prehodu v mansardo smo izkoristili prostor pod stopnicami, kamor smo vgradili omare, ki služijo kot utility in prostor za shranjevanje. Na drugo stran hodnika pa so bila umeščena še sedišča, obešalniki in omara za čevlje. Prostora nismo želeli zapirati, zato smo stopnišče, ki vodi v otroške sobe, zavarovali s stekleno steno. V osrednji del mansarde smo umestili družabni prostor, katerega smo ga opremili z delovnim kotičkom za obe deklici, blazino za počitek in gledanje televizije ter prostor za klavir. Ker ni bilo mogoče pridobiti dovoljenja, da bi dvignili kolenčni zid, smo kopalnico v zgornjem nadstropju pomaknili v prostor. S tem se je zmanjšala površina vhodnega dela v mansardo, zato smo del kopalnice oblikovali v obliki krivine. Za odprtost in optično povišan prostor smo vgradili tudi strešno okno nad skupnim prostorom. Otroški sobi smo opremili z masardi prilagojenim pohištvom in ju popestrili z igrivimi, a še vedno umirjenimi barvnimi odtenki.