Z novimi začetki se spogledujemo celo življenje. Tokrat smo opremili stanovanje, katerega so starši omogočili svoji hčerki za nov začetek v času študija, lahko pa tudi kasneje, kot dom za manjšo družinico. V osrednjem bivalnem prostoru se nahajata kuhinja z jedilnico in dnevna soba, ki se v nekaj trenutkih spremeni v spalni kotiček. Enaindvajsetletno dekle ima veliko družino, zato so želeli dovolj prostora, da jo lahko vsi skupaj obiščejo. S tem namenom smo večjo površino namenili jedilnici, da se lahko po potrebi raztegne miza in dodajo sedišča. Zaradi manjše kvadrature stanovanja je bil izkoriščen vsak kotiček, tudi prazen prostor nad vhodnimi vrati, kamor smo umestili omarico za shranjevanje. Ob vhod je bilo prav tako nameščeno ogledalo, s tem pa smo optično povečali prostor. Na prehod do dnevne sobe smo umestili nižji element za shranjevanje čevljev in ostalih predmetov, na zidu pa je bila uporabljena tapeta, na katero smo namestili še minimalistično uro. Mejo med vhodom in kuhinjo tvori pohištveni element v obliki stebra. Le-ta je bil oblikovan kot klopca za preobuvanje in prostor za obešanje vsakodnevnih oblačil, prav tako pa vsebuje tudi predal in izvlečni element za shranjevanje. Iz hrbtne strani smo element izkoristili za kuhinjske shranjevalne površine, ob strani pa je skrita še dodatna kuhinjska površina, ki se po potrebi konzolno dvigne. Novo dimenzijo prostoru doda ambientalna razsvetljava na zgornji in spodnji strani “steberne” omare, prav tako pa k temu pripomore tudi spuščen strop v obliki krivin, kamor so skrite vse inštalacije. Kljub manjši kvadraturi, smo kuhinjo polno opremili z vsemi potrebnimi aparati in ji namenili dovolj delovne površine. V en niz pohištvenih elementov smo tako vključili kar tri “prostore” naenkrat: kuhinjo, jedilnico in delček dnevne sobe. Klop za jedilnico je bila umeščena v nišo, ki je uporabna tudi iz strani. Na eno stranico je bila nameščena magnetna tabla, na drugi strani pa smo omaro izkoristili v obliki polic. Jedilnica je tako namenjena za hranjenje in tudi kot prostor za delo. Nadaljevanje pohištvenega niza je oblikovano na način, da je tv konzolno vpet v pohištvo, zato so s premikom televizije dostopne tudi vse omare za shranjevanje zadaj. Dnevno sobo smo oblikovali, da izgleda kot običajen dnevni prostor, hkrati pa se lahko zelo enostavno spremeni v spalnico. V ta prostor smo umestili sedežno garnituro, za njo pa se nahaja omara, iz katere se nad kavč spusti udobna postelja. Za ženski pridih smo zraven postelje umestili še lepotilno mizico. Ob dnevnem prostoru si je stranka zaželela dodatne shranjevalne površine. Zaradi stiske s prostorom, smo se poslužili drsnega sistema vrat, fronte pa smo oblekli v teksturo tapete, da smo dodatno omaro skrili v steno. Kopalnica je bila v osnovi že zasnovana. Vsebovala je že obstoječo keramiko in sanitarno keramiko, mi pa smo ji dodali svoj pečat s pohištvom in stekleno tuš kabino. Stanovanje zajema še zunanjo ložo, le-to pa smo opremili z belo vrtno garnituro in udobnim gugalnikom, prav tako pa je bil prostor uporabljen za shranjevalne površine v obliki odprtih in zaprtih omar. Poživitev balkonu doda še zelena stenska barva in pa rastlinje.