Tokrat je bila predmet prenove zgornja etaža dvostanovanjske hiše. Spodnji del objekta je klasične gradnje, zgornji pa montažne. V oblikovanje smo torej prejeli zgornje stanovanje za mlado družino z majhno deklico. Zaželeli so si svetlega, čistega in funkcionalnega doma. Zaradi njihovih težav z alergijami, smo stremeli h očiščenim linijam pohištva, da se prah in umazanija ne bosta nabirala na nepotrebnih mestih. Dostop do zgornjega stanovanja smo omogočili preko zunanjega stopnišča, zato smo ob vhodu oblikovali predsobo z velikimi okni, kjer je tudi edini ločen prostor za kajenje v stanovanju. Preoblikovana je bila kuhinja, da smo omogočili večje delovne površine in bolj funkcionalno izkoriščen shranjevalni prostor. V stari dnevni sobi se je nahajal ogromen in neuporaben kamin, katerega smo nadomestili z novim, estetskim, predvsem pa uporabnim kaminom, ki predstavlja center bivalnega dela doma. Oblikovali smo tudi intimnejšo cono osrednjega prostora, kjer se nahaja polotok z vitrino za pijače in počivalni kotiček s knjižnimi policami. Obstoječi tloris je vseboval več predelnih sten, ker pa smo želeli oblikovati odprti koncept, je bilo potrebno nekatere stene porušiti. Stene smo nadomestili z nosilno konstrukcijo oziroma preklado, katera je bila zaradi estetskega izgleda razširjena in opremljena z integrirano ambientalno razsvetljavo. Preklado smo vizualno podaljšali še v vertikalo, ki služi kot knjižni regal in hkrati predstavlja ločnico med dnevno sobo ter bralnim kotičkom in barom. Originalno je bil dostop do nadstropja omogočen preko spiralnih notranjih stopnic, katere smo odstranili in odprtino uporabili v dekorativni namen. Opremili smo jo z belim kamenjem ter steklom s črnim okvirjem in ambientalno osvetlitvijo. S tem smo bralnemu kotičku dodali sprostitveni pečat. Spalne prostore smo skrili za steno s tapeto in vrati s skritimi podboji. Omogočili smo tri spalne enote, pod katere spadajo glavna spalnica, otroška soba in soba za goste, ki je hkrati tudi delovna soba. V interier smo umestili parket francoske ribje kosti iz svetlega beljenega hrasta, uporabili pa smo tudi keramiko in kamen. Pri barvni paleti smo sledili nevtralnim zemeljskim tonom v kombinaciji z lesom, ki daje toplino, detajli pa so bili poudarjeni s črno barvo. Uporabljene so bile tudi steklene površine za vrata in sodobni lestenci. V celotnem stanovanju smo se poigrali z indirektno razsvetljavo s pomočjo spuščenega stropa, kamor smo skrili tudi vse inštalacije. Oblikovan je bil topel in eleganten interier, kljub temu, da so bile uporabljene izčiščene linije, dušo pa smo prenovljenemu domu dodali še z uporabo dekorativnih izdelkov in materialov.