Stanovanje v starem mestnem jedru Ljubljane, ki šteje cca. 128 m2 površine. Interier zajema glavni hodnik s kopalnico, ločeno kopalnico s tušem in wc školjko, ločen wc, osrednji bivalni prostor s kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, garderobno sobo in tri spalnice. Največji izziv je bil glavni hodnik, kamor so prejšnji stanovalci položili talno gretje in umestili tudi kopalno kad. Nova stranka je želela predel z banjo zapreti, vendar zaradi talnega gretja nismo smeli posegati v talno konstrukcijo, sicer bi najverjetneje sistem ogrevanja uničili. Kot rešitev smo kopalnico zaprli z zaokroženim nizom omar, ki nosijo same sebe in so pri stropu zaključene z nosilnimi profili in steklom. Tako smo v nov prostor brez oken vnesli nekaj naravne svetlobe. Z ločevanjem kopalnice od hodnika smo pridobili tudi prelepo sprejemnico. Stanovanje je bilo že od prej opremljeno v staromeščanskem stilu s pridihom modernega, zato smo osnovni koncept nadaljevali, ampak ga hkrati tudi osvežili. Z dodanimi štukaturami ter zlatimi in medeninastimi detajli, smo povzdignili mogočnost stanovanja na višji nivo. V glavnem bivalnem prostoru, garderobi in v glavni spalnici je bila že od prej položena intarzija parketa, katere pa nismo želeli odstraniti, zaradi njene zgodovinske vrednosti. Temu smo dizajn prilagodili ter z oblikami in barvami pohištva in opreme interierju dodali mehkobo in modern pridih. V dnevni sobi smo ohranili obstoječo sedežno garnituro, saj je sovpadala z novim izgledom stanovanja. Iz glavnega hodnika so bila ohranjena skrita vrata v sobo, iz katere je bil originalno omogočen prehod še v naslednjo sobo. Prehod smo zaprli in ga uporabili kot kotiček za lepotilno mizico, kateri je bil okrašen z ogledalom s peskanimi motivi listov in steklenimi policami. Sobi so bili poleg nevtralnih tonov dodani še zeleni in vijolični poudarki, ter nameščena črno-belo tapeta in štukature, ohranili pa smo obstoječo sivo posteljo. Nabor svetil je bil za celotno stanovanje skrbno izbran, saj v ambient vnaša eleganco. V glavni spalnici smo se poigrali z novo postavitvijo, kjer smo podrli garderobo in jo premaknili na mesto, kjer je bila obstoječa tretja spalnica. Tako smo povečali kvadraturo garderobne sobe in glavne spalnice, ki pa je pridobila tudi delovni kotiček s kavčem in počivalnikom. Pri opremljanju glavne spalnice smo se držali bolj umirjenih krem tonov, katerim so bili dodani nežni odtenki zelene in rožnate barve, da smo v prostor vnesli svežino. Prehod v garderobno sobo smo opremili z vrati s črnim kovinskim okvirjem in peskanim steklom. Vnesli smo še igro zeleno-rumene svetlobe, ki pronica skozi steklo, s tem pa je garderoba dobila tudi svoje ”okno”.