V prenovo nam je bilo zaupano stanovanje, ki ima obliko vagona in v katerega prihaja svetloba samo iz ene strani. Ker je obravnavani interier dolg in ozek, smo prostore oblikovali na način, da so le-ti čim bolj povezani in tako tudi kar se da osvetljeni z naravno svetlobo. V interier so bili umeščeni pohištveni elementi, katerim smo posneli ostre vogale, da smo z zaobljenimi oblikami dosegli boljšo pretočnost med posameznimi segmenti stanovanja. Tako smo na primer v hodniku pri vhodu vkomponirali zaokrožen element z nišo, ki služi kot omara, na drugi strani vitrina, hkrati pa je namenjena tudi za elegantno skrite inštalacije. Vhod je bil opremljen tudi z dodatno omaro za obešanje oblačil, udobnim sediščem in velikim ogledalom. Poleg vhoda leži kopalnica, kamor je bil vključen tudi utiliti. Ta del stanovanja smo namenili kotičku, ki bo s pridihom narave sproščujoče zavetje pred vsakodnevnim vrvežem. Tako smo v kopalnico vnesli tudi rastlinje in prijeten ambient pričarali še z ambientalno svetlobo. Bivalni del smo želeli ohraniti čim bolj odprt, hkrati pa je bila želja tudi, da ima vsak del svojo namembnost. Prav zaradi tega smo med dnevno sobo in jedilnico uporabili bariero, kamor je bil umeščen kamin, ki je viden iz obeh strani, hkrati pa takšna pregrada ne zapre prostora. V jedilnici smo namestili mizo za šest oseb, ki jo stranka lahko po potrebi podaljša in doda še več sedišč. Na nasprotni strani je bil oblikovan pohištveni niz, ki vsebuje kuhinjske elemente, dnevni del s televizijo in delovni kotiček ob oknu. Klimo nad pisalno mizo in radiatorje ob celotnem nizu oken, smo oblekli v svetle lesene letvice, da je bil dosežen čistejši izgled interierja. V spalnici smo del prostora namenili tudi garderobnemu delu, ki je od spalnega ločen s steklenimi drnimi vrati. Z mislijo na pridih narave smo v osrednji bivalni prostor vključili še kamnite in lesene stenske obloge. Poigrali smo se tudi z nepravilno obliko spuščenega stropa v dnevnem delu, kateri je bil opremljen z ambientalno razsvetljavo. Ta korak je omogočil, da dolg in ozek prostor izgleda optično večji.