Stanovanje veččlanske družine je bilo, zaradi naravne katastrofe, potrebno urgentne prenove. Pri oblikovanju smo upoštevali, da morajo biti nove stene iz pralnih materialov, v primeru da se poplave še kdaj ponovijo in se tako družina izogne vsaj nekaterim ponovnim stroškom. V prenovo smo prejeli pritlični del hiše. Naša stranka je družina, katere člani se imajo izjemno radi in preživijo veliko časa skupaj. So ljubitelji vrta, zato jim je pomembno, da je osrednji del stanovanja povezan z zunanjostjo, kjer se nahajata pokrita terasa in njihov vrt. Prvi stik z interierjem hiše je ogromen vhod, ki je povezovalni člen do večine prostorov v pritličju. Oblikovali smo odprt in svetel prostor z lepim ambientom, izkoristili pa smo ga z veliko shranjevalnimi površinami. Obstoječa konstrukcija v obliki stebrov, je bila skrita v niz zaokroženih omar, dodane pa so bile tudi teksture. Piko na i doda vhodu še osvetljen napis ”Moj dom je tam, kjer je srce.” Pri oblikovanju osrčja stanovanja smo posegli v prostor z rušitvijo stene in umestitvijo preklade, da je nastal odprt bivalni del. Dnevna soba, ki je po novem povezana s kuhinjo in jedilnico, je dobila prijetno in udobno preobleko. Velikokrat ima družina na obisku prijatelje, zato smo oblikovali osrednji prostor kot celoto, kjer je dovolj površin za veliko ljudi. S tem namenom smo obdržali tudi masivno raztegljivo jedilno mizo, ki so jo uspeli ohraniti. Kuhinja je dobila novo podobo, da pri pripravi obrokov lahko sodeluje več ljudi, zato je bilo kuhališče z vgrajeno podpultno napo umeščeno na polotok, dodali pa smo tudi barske stole. Družina ima sicer spalni del v zgornjem nadstropju, smo pa poskrbeli, da se lahko par zateče v pritličje, kjer se poleg bivalnih prostorov, po novem nahaja tudi spalnica z zasebnim zunanjim kotičkom miru, s savno in masažnim bazenom. S prenovo smo v njihov prenovljeni dom prinesli toplino, eleganco in povezanost prostorov.