Predmet prenove je bilo tokrat družinsko stanovanje. Otroci so že odfrčali iz gnezda, zato sta si starša zaželela preobrazbe doma, prirejene njunim življenjskim potrebam. Najprej je bila potrebna temeljita prevetritev tlorisa, da smo lahko sorazmerno veliko družinsko stanovanje spremenili v prijeten in fluiden dom za par. Oblikovali smo prostorno in udobno sprejemnico, ki kar kliče v stanovanje. Glavno vlogo tukaj igra krasen kristalni lestenec, ki je nameščen v krogu sredi stropa, ta oblika pa se ponovi tudi v drugih prostorih. Z novo postavitvijo je bil ustvarjen prostoren osrednji del, kjer se nahajata dnevna soba in jedilnica, ti pa sta z odprtim prehodom povezani še s kuhinjo. V kuhinjskem delu smo zaprli manjši prostor, kamor so bili umeščeni hladilniki, saj gospa izdeluje kozmetiko in potrebuje dodaten prostor za shranjevanje. Omenjeni krog iz sprejemnice se reflektira tudi na stropu dnevne sobe. Tokrat v obliki 3D tiskane rozete, ki je epicenter stanovanja ter ponazarja simboliko prepleta in druženja, katerega je v tem stanovanju veliko. Posebnost osrednjega prostora so še dragocena črna vitrina, bogat lestenec nad jedilno mizo, bela rezljana omarica pod tv- jem in drugi detajli, ki tvorijo meščansko eleganten videz stanovanja. Svoj namen so dobile tudi nove okenske police, saj se je tukaj našel prostor za rastline in dekorativo, katere sta iz svojih potovanj gospod in gospa prinesla že kar lepo zbirko. V jedilnici smo okensko polico oblikovali v kamnu, ki je povezava s površino jedilne mize, zaradi teže kamna pa smo pod polico umestili še črne rezljane noge v visokem sijaju. V novem tlorisu se je našel prostor tudi za damsko sobo in delovni kabinet za gospoda. Gospa je velika ljubiteljica barvnega stekla, zato smo v njen prostor umestili pohištveni element s steklenimi površinami, ki ob sončnih žarkih reflektirajo barvno svetlobo. Kljub temu, da je prostor majhen, je bil oblikovan strnjeno in premišljeno. Vanj smo umestili komodo s predali, posteljo, omaro in element s steklenimi površinami, ki služi kot predelna ”stena” za dekorativo in tv. Gospodu smo uredili prostor z delovno mizo in ležiščem za počitek. Izražena je bila želja po belini v prostorih, kateri so dodani še posamezni poudarki, zato smo oblikovanje zaokrožili v kombinaciji bele, rdeče in črne barve ter imitaciji dekorja umetnega usnja in tapetah. Z umestitvijo različnih vrst in jakosti svetil na ustreznih mestih, smo poskrbeli tudi za lajšanje težav, ki jih ima gospa s svojim vidom. Vse inštalacije smo skrili v stene in spuščen strop, kar pa je predstavljalo svojevrsten izziv. Pri prenovi se je par odločil delovati tudi v osveščeni smeri, v smislu da vsega pohištva ne zavržemo, ampak nekatere kose ponovno uporabimo. Tako so bile na primer uporabljene črne knjižne police v dnevni sobi, katerim smo dodali samo še LED razsvetljavo. Obdržali smo tudi rdečo sedežno garnituro in večino pohištva v spalnici, prebarvane pa so bile garderobne omare iz otroških sob in ponovno uporabljene v spalnem delu. Iz istega razloga je ostala kopalnica nedotaknjena, saj so jo prenovili pred nekaj leti. Celotno stanovanje je dobilo novo preobleko še glede tlakov, zamenjana so bila vrata in nekatera okna ter na novo obdelane vse stene. Prav tako je bil obnovljen balkon, kjer smo odstranili obstoječa enokrilna vrata in okno ter ju nadomestili z novim drsnim sistemom.

Projekt je objavljen tudi na tvambienti.si