Naša nova stranka je družina s tremi otoki, na nas pa so se obrnili z željo po prenovi stanovanja. Obstoječa enota je zajemala dve etaži, kateri pa smo naknadno povezali iz druge strani, da je tloris postal bolj funkcionalen in smo lahko prostor maksimalno izkoristili. Pomembno vlogo pri prenovi je igrala tudi prevetrena postavitev v kopalnici, da je na koncu majhen prostor dobil kar se da veliko uporabnosti. Omogočili smo večji tuš z ogrevano klopjo in več shranjevalnih površin pod poševnino strehe. Pri oblikovanju smo se oprli na stil, ki sovpada z okoljem, kjer se stanovanje nahaja. Tako smo v interier vključili veliko lesa in beline, kot dekorativni element pa so bile uporabljene tudi brune. Rdeča linija oblikovanja je bila tako kombinacija elegance z domačnostjo in naravno toplino lesa. Poslužili smo se tudi uporabe tapet, ki so v interier prinesle dodatno svežino, igrivost in popestritev. Osrednji bivalni prostor smo izkoristili za kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, manjši kotiček pa smo namenili spalnemu delu za starše, ki se lahko z drsnim sistemov spremeni v intimen prostor za počitek. Otroški del je bil oblikovan v mansardni etaži. Z novimi stopnicami smo ustvarili povezavo med nadstropjema, hkrati pa so bile omogočene tudi dodatne shranjevalne površine v obliki integriranih omar in predalov. Ograjo smo oblikovali v obliki letvic, ki segajo od stropa do tal ter so hkrati dekorativni del omar pod stopnicami in prostor za obešalnike ob vhodu v stanovanje. V nadaljevanje niza pod stopnicami smo umestili tudi tv in kamin na etanol, ki služi tako ambientalno kot ogrevalno. Družina v tem stanovanju živi le občasno zato smo se glede ogrevanja poslužili talnega gretja v kopalnici ter IR panelov na stropu in stenah. Za toplejši in mehkejši občutek v stanovanju smo steber na sredini dnevnega prostora tapecirali, ob trikotno okno pa smo umestili še leseno stensko oblogo v obliki gora ter ji dodali ambientalno razsvetljavo. Naloga stenske obloge je tudi, da skrije ogrevalna telesa na steni. LED razsvetljavo smo prav tako uporabili pod dvignjenim podestom spalnega dela za starše, da smo ustvarili izgled lebdenja. Stena ob stopnicah je bila opremljena s stenskimi lučmi in tapeto, ki spominja na prš snega v obliki zlatih lističev. Posebnost osrednjega prostora so tudi lestenci, ki s svojimi tulci poudarjajo in preslikavajo vertikalo lesenih letvic. Obstoječo mansardo smo maksimalno izkoristili. V galerijo, ki je nastala nad spalnim delom smo umestili dodatno ležišče za goste, v zaprtem delu podstrešja pa je svoj prostor našla otroška soba z lastnim straniščem, turška savna in odprta loža. Odprti del smo izkoristili kor prostor za hlajenje po obisku savne in kot skriti kotiček za zunanjo enoto klimatske naprave.