Zgodba stanovanja, ki se je prelevilo v luksuzno oazo miru. Par srednjih let si je, zaradi dobre lokacije in bližine centra mesta, zaželel prenove svojega 70m² velikega stanovanja, ki je bilo do tedaj namenjeno oddajanju študentom. Stranki živita polno in dinamično življenje razpeto med Slovenijo in Hrvaško, zato jima morje veliko pomeni. Z željo po oblikovanju svežega in sproščujočega ambienta smo stanovanje prenovili v prikritem pridihu modrine. Naše vodilo so bile svežina, modrina in glamur. Obstoječi prostori so bili povsem ločeni, par pa si je želel odprtosti in zračnosti, zato smo predelno steno med majhno kuhinjo in dnevno sobo podrli ter s tem ustvarili povezan bivalni del s kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. Skozi obstoječo predelno steno pa potekajo inšalacije v spodnje in zgornje stanovanje, zato je bil manjši del stene ohranjen in izkoriščen kot ločnik med kuhališčem in hrbtiščem za televizijo v dnevni sobi. Poudarjena je bila tudi želja po delovnem prostoru, ki se lahko po potrebi zapre in spremeni v intimni spalni kotiček. Par ima namreč sina, ki z ženo živi v tujini in starša večkrat obišče. Z mislijo na občasno povečano število ljudi v stanovanju je bila v jedilnico umeščena tudi miza, ki se lahko raztegne in hkrati gosti do 12 oseb. Združitev prostorov je tako pripomogla k bolj optimalnim površinam za druženje. Spalnico smo poleg udobne postelje z elegantnima nočnima omaricama, opremili tudi z veliko prostora za shranjevanje in lepotilno mizico. Stranki sta si želeli večje kopalnice, v kateri bi bil poleg osnovnih notranjih elementov prostor še za velik tuš in kotiček, kjer sta lahko na urejen način skrita pralni in sušilni stroj. Vse vidne inštalacije smo skrili s pomočjo znižanih stropov, mask in vgradnih omar, hkrati pa pričarali prijetnejši ambient z dodano indirektno osvetlitvijo in tapetami. Pridih morja, eleganca in glamur so bili dodani tudi z izbiro svetil, ki vsebujejo modre odtenke in swarovske kristale, ter z zlato stropno tapeto v dnevni sobi, ki ponazarja sončno svetlobo. V notranji dizajn smo vključili luči klasičnih oblik z modernim pridihom, znamke Masiero. Udobje in eleganca se skrivata v detajlih, ki so prepleteni skozi vse prostore. V prenovi smo uporabili brezčasen dizajn in oblikovali interier, v katerem se bo par počutil sproščeno v objemu svežine.