Okolica ob stanovanjski hiši, katere interier smo prav tako dizajnirali, se nahaja na mirni in idilični lokaciji, stran od mestnega vrveža. Rdeča nit oblikovanja je bila ureditev, ki bo teren spremenila v uporabne segmente, kjer se lahko družinski člani na različne načine sproščajo in preživljajo svoj prosti čas. Hiša je že zajemala obstoječo pergolo z mizo in sedišči, zato smo v bližini oblikovali pokrito letno kuhinjo z žarom, ki pa smo jo nadaljevali v sedišče. Obstoječo nizko škarpo smo dvignili in tako pridobili steno za zaprto lopo za razne pripomočke ali otroška igrala. Le-ta je bila opremljena še z zastekljenim dnevnim straniščem, v katerega se ne vidi, iz njega pa se odpira pogled na vrt. Zgornji del okolice hiše je bil ohranjen popolnoma raven, spodni del, kjer se teren spusti za približno 3,5m višinske razlike, pa smo premostili s terasasto ureditvijo. S tem smo pridobili prostor za različne vrste oddiha. Na travnati del je bila umeščena otroška hišica, ravnino pa smo nadaljevali do zunanjega fitnesa, od koder osvetljene stopnice vodijo do pokrite terase s tušem, savno, masažnim bazenom in prostorom za ležalnike. Teren smo opremili s kamnitimi in lesenimi površinami, dodane pa so bile tudi različne zimzelene rastline. Pokrito teraso smo nadaljevali na odprti del, kjer je nastal prostor za sončenje, zaradi večje razlike v višini pa smo zgornji segment zavarovali s stekleno ograjo. To mesto smo opremili z blazinami in mizicami, za preživljanje časa v dobri družbi ob klepetu in pijači. Vse terasaste etaže so bile povezane z glavnimi kamnitimi stopnicami, katerim družbo dela bujna vegetacija. Na skrajnem spodnjem delu terena parcelo od ceste ločuje obstoječa škarpa z ograjo. Kot omenjeno smo teren oblikovali s pomočjo teras, zato smo prostor pod pokrito teraso izkoristili za dodatno lopo, namenjeno vrtnim pripomočkom in strojem, hkrati pa je bil tako omogočen dostop do inštalacij za masažni bazen. Povezavo do spodnje lope smo omogočili tako s stopnicami kot tudi s spuščenim terenom. Prav tako je bila vključena tudi igra svetlobe, s katero smo pričarali prijeten, ravno prav osvetljen ambient. Glavno mesto zunanje ureditve smo namenili dvema poglavarskima prestoloma ob hiši, kjer lahko lastnika uživata ob kavici in imata hkrati nadzor nad celotno okolico.